Címlap Egyetem Ismét aukciót...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) művészeti kara feltörekvő és fiatal hallgatóinak képzőművészeti alkotásaiból rendeznek árverést december 8-án 17 órától Pécsen, a Kodály Központban.

Az idén második alkalommal, kiállítással egybekötött árverés kínálatában festmények, grafikák, szobrok, kisplasztikák, designtárgyak és ékszerek egyaránt szerepelnek. A 45 alkotás aukcióra bocsátásával a szervezők célja, hogy „teret biztosítsanak az alkotások és a művészeti szellemi termékek kibontakozásához”, valamint ösztönözzék és bátorítsák az ifjú művészeket.

A kalapács alá kerülő művek, amelyeket több száz alkotásból válogatott egy háromfős szakmai kuratórium, 37 különböző művésztől származnak, akik közül kilencen már végzett, diplomás művészként dolgoznak.

A tavalyi rendezvényhez képest újdonság, hogy már nemcsak magánszemélyek, hanem cégek képviselői is bekapcsolódhatnak a licitálásba.

(Fotók: Csortos Szabolcs)