Címlap Egyetem Kitüntette a ...

Kitüntette a DK-s alpolgármestert a modellváltástól senyvedő pécsi egyetem!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rettenetesen kongatta a vészharangot a választások előtt a baloldali városvezetés is amiatt, mert a PTE is állami fenntartásból „magánegyetemmé” alakult át – leegyszerűsítve ez volt a modellváltás. Féltették a PTE autonómiáját, és minden mást is. Most úgy néz ki, ma már minden a legnagyobb rendben van, olyannyira, hogy

a PTE-n kitüntették Pécs DK-s alpolgármesterét, Zag Gábort is a Természettudományi Kar „népszerűsítése érdekében tett erőfeszítéseiért”.

A másik díjazott, aki dékáni dícséretben részesült – a kar dolgozói és hallgatói mellett – Kemenesi Gábor országos ismertségre szert tett virológus szakember volt.

Sajnos a Pécs Aktuál nem tudott ott lenni az ünnepélyes eseményen, de az önkormányzat lapja ott járt, és hűen be is számoltak a beszédekről, valamint vaskos fotógalériát is mellékeltek – ebből kölcsönöztük két fotót is.

Az önkormányzati kiadvány tudósítása szerint alapításának 30. évfordulóját ünnepelte a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara, ennek apropóján tartottak Jubileumi „konferenciát” és kari ünnepséget az Ifjúság úti campus Vargha Damján-termében.

Elsőként Horváth Attila dékán mondott ünnepi beszédet.

„Az elmúlt 30 évben elindultunk egy úton, az út azonban még hosszú, olykor elágazásoktól és vargabetűktől sem mentes. Ráadásul a fejlődési lehetőségek mezsgyéje még nem kristályosodott ki teljesen. De dolgozunk ezen. Dolgozunk azon, hogy az eddig elért eredményeinket és innovációinkat megőrizzük, együtt és egymásért” – közölte.

Bódis József, az egyetemet fenntartó kuratórium elnöke a modellváltásról is ejtett néhány szót.

„AZT NEM ÁLLÍTOM, HOGY MA ITT ÉS MÁSUTT MINDENKI PONTOSAN ÉRTI EZEKET A LEHETŐSÉGEKET ÉS FELADATOKAT, DE EZ A TANULÓ ÉV, AMELYNEK A LÉNYEGE, HOGY MEGÉRTSÜK A LÉNYEGET ÉS TUDJUNK VELE ÉLNi”

mondta.

Miseta Attila rektor kiemelte – a tudósítás szerint, hogy a kar tudományos eredményei egyre nívósabbak, ugyanakkor megjegyezte, hogy

nem minden tényező kedvez a fejlődésnek, viszont akinek vannak tervei-álmai és ezeket a „megfelelő helyekre” eljuttattja, az előre tud lépni

– szögezte le. 

A rektor beszédéből kiderült az is, hogy idén a TTK-n növekedett leginkább az új hallgatók száma, 18%-al.

Bódis József, kuratóriumi elnök; Péterffy Attila polgármester, Zag Gábor alpolgármester (Fotó: Pécsma.hu)

Péterffy Attila, Pécs polgármestere beszédében azt mondta,

A VÁROS ÉS AZ EGYETEM PARTNERSÉGE EGYRE NAGYOBB SIKEREKKEL KECSEGTEt!

A teljes tudósítást IDE KATTINTVA el lehet olvasni az önkormányzat kiadványában, amely számos fotót is mellékelt a beszámolóhoz.

A modellváltás egybéként eddig 23 milliárd forintot „hozott” a PTE-nek.

(Borítóképünk forrása: Önkormányzati kiadvány: Pécsma.hu)