Címlap Egyetem Lejár vasárna...

Lejár vasárnap a határidő, el kell hagyni a kollégiumokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legújabb rendeletek alapján a Pécsi Tudományegyetem hallgatóinak november 15-én 16 óráig el kell hagyniuk a kollégiumi szobáikat.

Az egyetem honlapján videóüzenetben hívja fel a figyelmet Koltai Arnold, az EHÖK elnöke, hogy a tavaszi kiköltöztetéssel ellentétben a mostani nem végleges, azaz nem kell mindent haza vinni és a kollégisták a kulcsaikat is megtarthatják. A kollégiumi jogviszony nem szűnik meg, azt a rendkívüli állapot idejére felfüggesztik.

Kiemelte, 3 esetben maradhatnak a kollégiumban hallgatók. A külföldi hallgatók, azok, akik a járványügyi védekezéssel összefüggésben önkéntességet végeznek. Továbbá azok, akik különösen méltányosságot igénylő helyzetben vannak. Utóbbira példaként hozta fel, olyanok lehetnek érintettek akik nem tudnak haza menni, mert különösen veszélyeztetett családtaggal élnek együtt vagy az életvitelük múlik ezen, például, ha munkavégzés miatt maradnának.

Több területen is vár a PTE önkénteseket, egyelőre főként az egészségügyet támogató területeken és a betegellátásban, várhatóan később az idősek ellátásában, vagy épp gyermekfelügyeletben is számítanak a hallgatók segítségére.

Kiemelt kép forrása: univpecs.com