Címlap Szórakozás Ezeken a játs...

Ezeken a játszókon fáraszthatod le a gyereked sötétedés után!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Néhány napja tekertük vissza a vekkerünk óramutatóját, ami miatt már fél5 körül sötétség borul a városra. Pár napja ráadásul 8-ra mindenkinek haza kell érnie, úgyhogy minden szabadban töltött óra arany. A pici gyerekes szülőknek ez feladja a leckét, ugyanis nincs sok játszótér a városban, ahol naplemente után is mozoghatnak a kicsik. Összegyűjtöttük a legnépszerűbb, kivilágított, és későig nyitva tartó pécsi játszótereket, ahol van lehetőség munka után lazítani a kisebbekkel.

A Magasház helyén levő játszótér

A Szigeti út és a Megyeri tér között fekvő, az egykori Magasház helyén álló játszóteret március óta imádják a környékbeliek, nincs olyan napszak, amikor ne lenne ott pár vidám kisgyerek. Nem csoda, a gumival borított játszótér kerítéssel van körbevéve, a szülők játékidő alatt padokon pihenhetnek.

A mintegy 134 millió forintos pályázati, illetve 39 milliós önkormányzati forrásból megvalósult fejlesztés során kávézót is kialakítottak, de vannak új parkolóhelyek, elektromos töltőállomás, no meg világítás is!

A Zsolnay Negyed játékbirodalma

A Negyed kapuin belül három igényes játszótér is található: a Zsolnay Kisasszonyok terén, az m21 Galéria tetején, és a Bóbita Bábszínház felé vezető úton. Itt minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere: mászóka, trambulin, Pécs legnagyobb csúszdája, libikóka, homokozó, hinta és játékházikó is. A Zsolnay Negyed parkja minden nap 11-ig van nyitva, a terek pedig ki vannak világítva.

Tüskésréti szabadidőpark

A Tüskésréti szabadidőparkban található, mintegy 650 négyzetméteres modern játszótér az egyik legjobb dolog, ami a gyerekekkel történhet Pécsen. A téren van kötélpálya, labirintusjáték, körhinta, játszóvár, barlangalagút de még trambulin is. Az elemek körül egy gyermek kerékpáros KRESZ-pálya kacskaringózik, körülötte pedig pihenőpadok és kerékpártárolók találhatóak.

Rendkívül praktikus, hogy a játszó mellett nyilvános női, férfi és akadálymentes vécé is van, a világításról pedig napelemes rendszer gondoskodik.

Játszótér a Tettyén

A mecsekoldali szülők egyik kedvence a Tettye-park alsó részén található játszótér. A park, hosszú csúszdáival nem véletlenül dobogós a kisgyerekes családok játszó-listáján, hiszen itt az egész piciktől a nagyobb gyerekekig mindenki talál magának elfoglaltságot. A 2010-ben felújított kavicsos játékbirodalom esténként ki is van világítva.  

A kertvárosiak hatalmas, többkorosztályos játszótere

Akárcsak a Magasház helyén létesült parkot, a Nagy Ferenc tér, a Szabó Ervin tér és a Tildy Zoltán utcák által lehatárolt terület többkorosztályos játszóterét is idén vehették birtokba a kicsik.

A közel 1500 négyzetméteres területen 19 játék található, többek között játszóvárak, kötélpálya, lengőhinta, rugós játékok, és mini mászóka. Természetesen itt is tudnak egyet fújni a szülők a 16 pad valamelyikén, ameddig a gyerek játszik, a napelemes világítási rendszernek köszönhetően akár 5 után is.