Címlap Egyetem Oscar-díjas f...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Forgass a Földért!” címmel nagyszabású, nemzetközi filmkészítő versenynek adott otthont a PTE pedagógusképző kara május 13. és 17. között. A cannes-i filmfesztiválon tavaly különdíjat nyert filmes világjáték zsűrijének elnöke Szabó István Oscar-díjas filmrendező volt, a program védnökségét Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, a Pécsi Tudományegyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi tagja, Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának (KPVK) dékánja és Horváth Péter, a Magyar Energetikai és Közmű-fejlesztési Hivatal elnöke látta el.

A „Forgass a Földért!” nemzetközi filmes világverseny célja, hogy a film tudatformáló eszközeivel hívja fel a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére. A filmkészítő maraton tulajdonképpen versenyfutás az idővel, hiszen a résztvevőknek mindössze 24 óra, azaz egy nap áll rendelkezésre a filmjük elkészítésére.

A szervezők a verseny kezdetén több témaelemet ismertetnek, amelyből egyet kötelező beépíteni a versenyfilmbe. A filmkészítő játékra 5 kontinens 16 országából érkeztek nevezések. A beérkezett filmek között egyaránt megtalálhatók voltak élőszereplős rövidfilmek, videoklipek vagy animációs alkotások.

A 24 órás nemzetközi filmkészítő maraton megvalósítását, kontinenseken, illetve egyes országokban regionális producerek segítik.