Címlap Egyetem Rangos elisme...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Parkinson-kórral kapcsolatos gyógyító tevékenysége, valamint kutatási eredményei alapján „kiválósági centrum” elismerésben részesítette a Boston Scientific Corporation vezetősége a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Idegsebészeti és Neurológiai Klinikáját.

A Boston Scientific Corporation (USA) egy orvosbiológiai-biotechnológiai vállalat, ami az intervenciós orvosi szakterületeken használt eszközök multinacionális gyártójaként vezető szerepet tölt be, beleértve az intervenciós radiológiát és kardiológiát, perifériás beavatkozásokat, neuromodulációt, neurovaszkuláris beavatkozásokat, elektrofiziológiát, szívsebészetet, érsebészetet, endoszkópiát, onkológiát, urológiát és nőgyógyászatot.

A kiváló klinikai- és teammunkát, a nemzetközileg is kiemelkedő feltételrendszerek megteremtését, valamint eddig elért eredményeink méltatását jelenti ez az elismerés. A világban is csak kevés olyan centrum van, mint amilyen a pécsi, ahol az idegsebészet, a pszichiátria, a neurológia és a képalkotás ennyire együtt tud működni

– fogalmazott dr. Kovács Norbert professzor, aki hozzátette: az ország legnagyobb stimulációs központjaként 2010 és 2022 között több mint 700 beteget kezeltek.