Címlap Baranya Hamarabb a Ba...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb lépéssel közelebb a Szigetvár-Kaposvár közötti 2×2 sávos új közlekedési folyosó megvalósulásához – írja a Magyar Építők.

A szakportál szerint az uniós közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy három cég készítheti el a Kaposvár-Szigetvár közötti gyorsforgalmi út és egy elkerülő út tanulmányterveit, KHT-dokumentációját a környezetvédelmi engedély megszerzésével.

A Balaton régiójával kerül összeköttetésbe Baranya

A Dél-Dunántúl és Nyugat-Baranya fejlődése szempontjából kiemelt fontosságú fejlesztéssel a régió összeköttetésbe kerülhet a Balaton régiójával.

A közbeszerzési hirdetmény szerint a Kaposvár-Szigetvár közötti mintegy 41 kilométeres, új nyomvonalon vezetett 2×2 sávos gyorsforgalmi út tanulmányterveit és KHT és KBHV elkészítését a környezetvédelmi engedély megszerzésével az Utiber Közúti Beruházó Kft., a Pannonway Építő Kft. és az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. készítheti el.

A feladatok között szerepel továbbá egy 5 kilométer hosszúságú, új nyomvonalon kialakított Kaposvárt elkerülő út tanulmányterveinek elkészítése is.

(via Magyar Építők, illusztráció: Nagy Mihály)