Címlap Egyetem Rangos nívódí...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának új, ultramodern elméleti tömbje nyerte oktatási kategóriában a XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán, ahol 11 kategóriában magyar és nemzetközi zsűri díjazta a hazai intézményfejlesztések legjobbjait.

A Magyar Ingatlanszakmai Egyesület (FIABCI Hungary) 1997-ben rendezett először nívódíjpályázatot azzal a céllal, hogy elismerje a magyarországi ingatlanfejlesztők kiváló teljesítményét, megismertesse a hazai szakmai és a szélesebb közönséggel a létrehozott fejlesztéseket.

A pályázat nyerteseit rendre delegálták a World Prix d`Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázatra, ahol az elmúlt mintegy két és fél évtized során 33 arany- és 44 ezüstérmet nyertek. Ezzel Magyarország a legsikeresebb európai ország és a világon a harmadik Malajzia és Szingapúr mögött.

Az idei győzteseket a Néprajzi Múzeumban megrendezett gálán hirdették ki. A legjobbnak ítélt munkák a 2024-es szingapúri döntőben versenyeznek

Az oktatási kategória nyerteseként a PTE orvoskarának új épülete is bekerült a jövő évi délkelet-ázsiai fináléba. A 2021-ben átadott, 14 milliárd forintból megvalósult 12 ezer négyzetméteres oktatási és kutatási tömböt a mostani pályázatot benyújtó TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft. tervezte, a kivitelező pedig a ZÁÉV Zrt. volt.

A pécsi orvosi új épülete alkalmazkodik a 21. századi hallgatói elvárásokhoz, mint amilyen például a személyes jelenléten túl az infokommunikációs eszközökkel támogatott oktatás, a gyakorlati képzésekre felkészítő, a korszerű technológiákra épülő „SKILL” környezet, a kutatási kihívásokba beavató, problémaorientált képzés, vagy éppen az oktatási környezeten túli közösségi élet minőségi terei.

Már tavaly is nívódíjat nyert az új komplexum

A csúcsmodern oktatási tömböt 2022-ben az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma(ÉMA) által meghirdetett pályázatán díjazták nívódíjjal középület/oktatási kategóriában. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és az Építéstudományi Egyesület által alapított díj a hazai építőipar legmagasabb elismerésének számít. Az erről tanúskodó nívódíj-táblát március 17-én avatták fel az épületben.

(PTE, fotó: Csortos Szabolcs)