Címlap Közélet Menesztették ...

Menesztették a PTE volt kancellárját, Jenei Zoltánt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mai napon leváltották az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetőjét, Jenei Zoltánt – értesült több forrásból a MedicalOnline.

Jenei Zoltán főigazgató mellett a gazdasági igazgatóhelyettest, Tóbiás Tamást, a Pénzügyminisztérium korábbi főosztályvezetőjét és más vezetőket is elküldtek.

A főigazgatói feladatokat Szondy Zita főigazgató-helyettes megbízott vezetőként látja majd el.

A szaklap információi szerint az ágazat „gazdálkodási problémái” miatt Jeneit tették felelőssé. Erre utal, hogy a gazdasági ügyekért felelős helyettest is menesztették.

Jenei Zoltánt 2020-ban az akkori egészségügyért felelős miniszter, Kásler Miklós javaslatára a miniszterelnök nevezte ki az OKFŐ élére. Ezt megelőzően öt éven át a Pécsi Tudományegyetem kancellárja volt, erről a posztról 2020 szeptemberében hívta vissza Palkovics László akkori innovációs miniszter. Utódja a kancellári pozícióban Decsi István lett a PTE-n, aki korábban Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere volt.