Címlap Egyetem Szép sikert é...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csaknem félezer indulóból a második helyen végzett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karának csapata a Cisco CyberCUP nemzetközi kiberbiztonsági versenyen.

A Magyarországot egyedüli csapatként képviselő „PTEnigma” a 447 nevezett európai csapatból jutott a 16-os döntőbe, majd az online rendezett fináléban az olasz Bari Egyetem (Universitá Degli Studi Di Bari Aldo Moro) csapata mögött minimális különbséggel lemaradva végzett a második helyen.

Gyurák Gábor, a csapatot felkészítő oktató szerint a verseny a kiberbiztonsági és hálózatos területen elismertnek számít, amit az is mutat, hogy az előkelő helyezés után számos megkeresés érkezett a csapathoz együttműködési szándékkal.

A sikeres szereplés azt jelzi, hogy a karon folyó oktatás „színvonala nemcsak eléri a nemzetközi felsőoktatás elitjét, de számos tekintetben még meg is előzi azt” – fogalmazott Medvegy Gabriella, a PTE Műszaki és Informatikai Karának dékánja.

A PTEnigma csapatának mind a négy tagja – Nagy Katinka, Mohammad Elayan, Oláh Levente és Tolnai Máté – a kar mérnök-informatikus hallgatója.

(Forrás, fotó: PTE)