Címlap Egyetem Új épület Péc...

Új épület Pécsett: Nyáron átadják az orvosi kar elméleti tömbjét

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavasszal megkezdődhet a PTE Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbjének műszaki átadása, nyárra pedig megkaphatja a használatbavételi engedélyt a Modern Városok Program keretében épülő létesítmény.

Az épület 2017 novembere óta készül

A tavalyi átadást a koronavírus-járvány ellehetetlenítette, ám ősszel a kormány további 5,7 milliárd forint támogatást irányzott elő a PTE-nek.

Új parkoló is lesz 2022-re Egyetemvárosban

A többlettámogatás biztosította a fedezetet a parkoló kialakításához a kampusz keleti oldalán, ennek tervezése már megkezdődött, kivitelezése várhatóan 2022 végén fejeződhet be.

Új, elméleti tömb az ÁOK-n

ÁOK új épülete

A több mint 15 ezer négyzetméteres épület műszaki átadása 2021 tavaszán kezdődhet meg, a használatbavételi engedély idén nyárra születhet meg.  Az új elméleti tömb mind informatikailag, mind pedig a hang- és vizuáltechnológia szempontjából a 21. század elvárásainak megfelelő lesz, a hallgatók és az oktatók ultramodern körülmények között vehetnek részt majd a képzésekben.

Átadják a Fogászati Elméleti Tömböt is idén

Emellett még ebben ebben az évben az orvoskarral szemben épülő Fogászati Elméleti Tömb átadására-átvételére is sor kerülhet.

Kiemelt képünk forrása: aok.pte.hu.