Zavaros információk miatt csak január végén dönt a PTE szenátusa a modellváltásról

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés

Az előzetesen vártakkal ellentétben, Miseta Attila rektor kérésére nem tárgyalta végül a PTE szenátusa az egyetem tervezett modellváltását. Ennek az volt az oka, hogy a rektor szerint zavaros, egymásnak ellentmondó információkat kapott arról, hogy mi lesz a klinikákkal a modellváltás után.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón a 444 kérdésére azt mondta, az orvosegyetemekhez tartozó klinikák működésének nem szabad megváltoznia a modellváltást követően, tehát továbbra is részei maradnak az egyetemeknek, de mégis az egységes kórházi ellátásban vállalnak szerepet. A rektor viszont Gulyás kijelentése miatt felhívta Kásler Miklós miniszter tanácsadóját, a pécsi Kollár Lajos professzort, aki szerint ennek ellenkezője hangzott el, amikor a miniszter ma délelőtt Orbán Viktornál járt.

Miseta azt mondta, szeretné ezt tisztázni, és csak ezt követően, január legvégén hoznak majd döntést a modellváltásról. Azért akkor, mert érkezett egy ilyen kérés az egyik kollgától, mivel a szegedi egyetemen is január végén döntenek majd. A javaslat az, hogy döntsenek egy időben.  

Mutatjuk rövid videóban is ezt a pár perces, rapid, de fontos jelenetet.

Előző sztori

Orfűn csobbant a Nyerő Páros világbajnok kajakosa, Dudás Miki

Következő sztori

A fátyolfelhőzet napközben átmenetileg nagyobb területen is megvastagodhat

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1