Dalma, Izabella

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Gyros-háború Pécsen: Dubai ízeivel támadnak a Király utcában

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécs legismertebb gíroszosa mellett pár méterrel nyitott egy új, amely egy évig készült az íz-csatára. Teszteltük!

Hirdetés

Egy évig készültek rá, de csak két napig tarott a Nagy Pécs Gyros Háború. Főleg, mert “Kebab” felirat került ki a város legújabb gyorséttermére a Király utácában. Az is igaz viszont, hogy a magyar “gasztro-tudatban” ez ugyanaz, mint a gyros.

A Dubai gyrosban az első két nap alatt 100 kiló hús fogyott

– mesélték nekünk büszkén.

A legelső pécsi gyros büfé, az Oázis egy éve szembesült azzal, hogy néhány lépésre tőle a Dubai keleti élelmiszer szupermarket hamarosan rányit egy hasonló éttermet. Arra senki sem számított, hogy erre több mint egy évet kell várni. Megérte azonban.

Az iráni üzemeltetésben lévő Oázist most tehát egy jemeni-szír csapat szorongatja meg, a szokásos pécsi gyorséttermekhez képest nagyobb kínálattal: csirke, borjú, birka fogásokkal, levesekkel, salátákkal és Pécsen eddig még nem ismert keleti édeségekkel.

A Dubai három fős csapatának lelke egy szír fiatalember. Juszuf nyolc éve él Magyarországon, most csak azért jött Pécsre, hogy valami újat hozzon a gíroszosok közé.

A ház specialitása az Arab Shawarma, ami egy tortillába csavart sült hús, fokhagymás joghurt szósszal, savanyú uborkával. A hústorony sem előre gyártva, fagyasztva érkezik a Király utcai étterembe, mint a legtöbb pécsi hasonló büfében, hanem Juszuf saját maga rakja össze és fűszerezi.

– Saját receptet használok, ami Budapesten már bevált. Remélem, a pécsieknek is ízlik majd – mondja Juszuf.

A régi Oázishoz és a Casablankához szokott vendégeknek ez egy kicsit ízetlennek tűnhet elsőre, de a szószok pótolják a hiányt. A csípős szószból azonban nagyon kiérződik, hogy tulajdonképpen egy higított Erős Pistából készül.

Hiába, a régi Oázis csapatának több mint 20 éve kifejlesztett, titkos receptjét még senkinek sem sikerült reprodukálnia, ahogy azt a hús fűszerkeveréket sem, amit jelenleg csak az Irgalmasok utcai Casablanka és az Árkádban lévő Oázis birtokol.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Siklóson terítette a cuccot, elkapták a zsaruk

Következő sztori

Ismét új időpontot kapott a következő Bond film

Legutóbbiak innen: Gasztro

bool(false)