Címlap Gasztro Kellemes, laz...

Kellemes, lazulós, vidéki hangulat lett úrrá Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bevásárlás után jöhet a pihenés.

A belváros egy nyári kánikulai szombati naphoz hasonlít. A tereken csak néhányan élvezik a tavaszi napsütést. A boltok és a patikák előtt megszűnt sorban állás, úgy tűnik már majdnem mindenki bevásárolt.

A készleteket a kiskereskedők feltöltötték, most már szinte minden van. A búza téri húsboltban a biztonság kedvéért mennyiségi korlátozást vezettek be, csak a csirkemell ára növekedett egy kicsit.

– Szeretném, ha a délutáni vevőinek is tudnék mit adni, ezért a csirkemellből csak egy kilót adunk, a többi húsból két kiló a limit. A füstöltárú valamiért nem túl népszerű, ráadásul sok is van belőle, ezért abból bármennyit lehet venni – mondta lapunknak a bolt tulajdonosa, aki szerint a kereslet csak a csirkemell és a sertés színhús iránt nőtt meg, a többi termék hasonlóan fogy, mint eddig.

– A csirkemellet eddig 1500 ért adtuk, most lett 1800 kilója a vágóhidak kapacitása miatt. Hamarosan visszaáll az eredeti ár, vagy csökkenhet is, hiszen már mindenki bevásárolt – tette hozzá a tulajdonos.

A Király utcában alig korzózik valaki, leginkább az ételkiszállító biciklis futárokat látni.

A Széchenyi téren a napsütötte még nyitva lévő kávézók és éttermek teraszai viszont megteltek, és a tér lépcsőin, padjain is többen napoznak és fagyiznak.