Címlap Egészség Durva: 217 ol...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kutatók vizsgáltak ki egy férfit, aki állítása szerint 217 koronavírus elleni oltást kapott. Az eredmények szerint a rengeteg oltás ellenére teljesen normálisan működik az immunrendszere – közölte az erlangeni Friedrich Alexander Egyetem.

A Telex beszámolója szerint a kutatók sajtójelentések alapján figyeltek fel a férfira, aki saját bevallása szerint 217 alkalommal adatta be magának a koronavírus elleni védőoltást. Ebből 134 oltást hivatalosan is meg tudtak erősíteni. A szakemberek szerint a SARS-CoV-2 elleni antitestek jelentősen magasabb mennyiségben voltak jelen szervezetében, mint azoknál, akik csak három védőoltást kaptak, de immunrendszere nem károsodott a sok oltóanyagtól, más kórokozókkal szemben normál módon működött.

További vizsgálatok azt mutatták, hogy az immunrendszer hatékonysága más kórokozókkal szemben nem változott. A vizsgálatok szerint a túloltás nem károsította az immunrendszert. A szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy egyedi esetről van szó, ezekből az eredményekből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.