Címlap Kultúra Száz alkotó, ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Száz alkotó több mint kétszáz munkáját mutatják be a hazai művészikerámia-szakma egyik legnagyobb kiállításán, az Országos Kerámiaművészeti Triennálén március 9-től a pécsi Zsolnay-negyedben – közölték a szervezők.

A kulturális komplexumban található m21 galériában szombattól megtekinthető tárlatról a negyedet üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) Nkft. a kiállítás a kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékeit mutatja be az 1967-ben indult Országos Kerámia Biennálé hagyományainak folytatásaként.

A tárlatot megelőző pályázaton a szervezők kifejezetten biztatták az alkotókat a széleskörű anyaghasználatra, alternatív, újszerű megoldásokra, amelyekre a különböző szekciók – és az m21 Galéria több mint ezer négyzetméteres területe – adtak lehetőséget.

A szokásos szekciók mellett újdonság a design területének kiemelése, amellyel az egyetemi hallgatókat is megszólították, valamint a határainkon túl élő magyar alkotók invitálása a pályázaton való részvételre.

Az m21 galéria 2021 után most második alkalommal ad otthont az Országos Kerámiaművészeti Triennálénak a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány, a KKMM – Nemzetközi Kerámia Stúdió és a Zsolnay Örökségkezelő szervezésében. Az alkotások március 9-től április 21-ig tekinthetők meg.