Az egyik legikonikusabb ital az őszi hónapokban a hatalmas népszerűségnek örvendő Pumpkin Spice Latte, vagyis a sütőtökös-fűszeres latte.
Különleges ízének titka nem más, mint a: fűszeres szirup!
Jellegzetessége, ami az általános összetevőin túl megtalálható, az ital ismertetőjegye a:
sütőtök, fahéj, szerecsendió és a szegfűszeg!
Az ízek intenzívebb fokozásáért italunkra kérhetünk tejszínhabot és további valódi sütőtökös-pitefűszereket!
Pécs megannyi kávézójában elérhető az őszi kávé. Azonban a gasztronómia szerelmeseinek, akik jobban szeretik otthon, saját kezűleg elkészíteni az ételeket-italokat, az interneten is találhatnak rengeteg receptet a sütőtökös-fűszeres latte elkészítésére is:
Pumpkin Spice Latte egyszerűen:
Hozzávalók
- 100 g sütőtök
- 2 kávéskanál fahéj
- fél teáskanál szegfűszeg és szegfűbors
- 1 teáskanál gyömbér, szerecsendió és vaníliaaroma
- 2 teáskanál barna cukor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál tejszínhab
- 100 ml feketekávé
Elkészítése
Első lépésként a (az élelmiszer üzletek gyerekrészlegen beszerezhető) natúr sütőtökpürébe szórjuk bele az őrölt fűszereket és keverjük el jól.
Második lépésként főzzünk le egy adag friss kávét és habosítsuk fel hozzá a tejet.
Harmadik lépésként egy 3-4dl-es bögre aljára tegyünk 3 teáskanálnyi fűszeres pürét majd szórjuk rá a cukrot. Erre önthetjük a kávét és a tejet, majd keverjük össze jó alaposan. (Kávé nélkül is fogyasztható az ital, azonban a püré keserű íze miatt a cukorra nagy szükség van)
Negyedik és egyben utolsó lépésként az elkészült italra tegyünk tejszínhabot majd szórjuk meg fahéjjal.
Az ital szezonálisan elérhető az őszi időszakban, de leginkább októbertől novemberig.