100 milliárd eurót költ az EU a munkahelyek és vállalkozások védelmére

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Európai Unió 100 milliárd eurót mobilizál a munkahelyek és vállalkozások fenntartása érdekében.

Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Brüsszelben jelentette be az unió válságkezelő csomagját, amelynek célja, hogy megszüntesse a járvány okozta gazdasági szakadékot az uniós tagállamok között.

A 100 milliárd euró értékű támogatást a tagállamok kedvező feltételekkel nyújtott kölcsönök formájában vehetik igénybe.

“Az uniós költségvetésében rendelkezésre álló összes eurót átirányítjuk a válság kezelésére, és lehetővé tesszük, hogy a finanszírozás gyors és hatékony legyen. Az európai szolidaritás jegyében mindent megteszünk nemcsak az életek, de a megélhetések megmentéséért”

– hangsúlyozta az elnök.

A bizottság által “szolidaritási pénzügyi eszköznek” nevezett csomag azt hivatott biztosítani, hogy

a tagállami munkavállalók megélhetése ne kerüljön veszélybe, a vállalkozásokban alkalmazottak rövidített munkaidőben dolgozhassanak és továbbra is fizetni tudják bérleti díjaikat, számláikat elősegítve ezáltal a gazdaság stabilizálását.

A kölcsönökkel a válság által legjobban sújtott tagállomokat kívánják elsősorban támogatni, de minden tagállamnak lehetősége van arra, hogy pénzügyi garancia ellenében, a támogatáshoz folyamodjon.

A pénzügyi eszközre vonatkozó bizottsági javaslatot jövő kedden tárgyalják videokonferencia keretében a tagállamok gazdasági és pénzügyminiszterei.

(MTI)

Hirdetés
Előző sztori

Állj ki te is, és énekelj együtt az országgal Halott Pénzt!

Következő sztori

Húsvét előtt dönt a kormány az érettségiről

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1