Címlap Gazdaság Az EU minden ...

Az EU minden ötödik polgára elszegényedett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A növekvő megélhetési költségek miatt terjedő szegénység, a demokrácia elleni tartós fenyegetések, továbbá a széles körben elterjedt rasszizmus és a migrációval összefüggő kihívások veszélyeztetik az alapvető jogok védelmét Európában - írta az Európai Unió bécsi székhelyű Alapjogi Ügynöksége (FRA) éves jelentésében.

A jelentés ITT elérhető és letöltöhető, olvasható teljes egészében, vagy IDE kattintva is.

Azt állapította meg az Alapjogi Ügynökség (FRA), hogy

az emelkedő energia- és megélhetési költségek miatt minden ötödik ember szegénységbe süllyedt az Európai Unióban.

Az uniós ügynökség arra is hívta fel a figyelmet, hogy a túlzott állami beavatkozások, különösen a békés gyülekezés és a véleménynyilvánítás szabadsága elleni fellépések veszélyeztetik a civil társadalom mozgásterét.

Ez a közügyekben való érdemi részvétel hiányával, valamint a félretájékoztatással együtt aláássa a demokráciát Európa-szerte.

Az ügynökség jelentése arra is kitér, hogy az uniós tagállamoknak lépéseket kell tenniük a civil társadalom védelme, a civil mozgástér korlátozásainak csökkentése, valamint az emberijog-védők és a médiaszabadság védelme érdekében.

(via 24.hu)