Nóra, Lili

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

35 százalékkal emelték az államtitkárok fizetését

/

Jó munkáért jó pénz jár. Pécsen is jelentőset emelt a béreken az új városvezezetés: van. akinek 700 ezer forinttal több a bére.

Hirdetés

A törvényi előírásoknak megfelelően idén 11,4 százalékkal emelkedett a parlamenti képviselők fizetése, most pedig az államtitkároké is – írta meg az Mfor.

Március végén több kormánytag javadalmazásának adatait is közzétették a kormány honlapján: az állami vezetők fizetése változatosan alakult. Míg egyesek jókora plusznak örülhettek, másoknak – az országgyűlési szerepvállalásuk miatt – kevesebbel kellett beérniük. Panaszra azonban így sem lehet ok – írja a szaklap. 

Annak a tisztségviselőnek ugyanis, aki csak államtitkári posztot tölt be az állami vezetésben, bruttó 1 296 300 forintról 1 750 000 forintra ugrott a fizetése. Az emelkedés mértéke 35 százalék, melyet a képviselőkkel ellentétben már év elején érvényesítettek a fizetésekben

– írja a lap.

Vannak azokban olyan államtitkárok, akik a parlamenti patkóban is helyet foglalnak, mint például Dömötör Csaba, Bodó Sándor vagy Cseresnyés Péter. Ők és a hozzájuk hasonló állami vezetők nem voltak ilyen szerencsések, mivel nekik “csak” a képviselői alapbér emelkedésével kell beérniük. Ez 997 ezer forintról 1 103 400 forintra nőtt márciustól, mellé változatlan összegű államtitkári fizetést vehetnek fel, vagyis a bruttó 1 296 300 forintot. Mindenesetre 

havi összkeresetük így 2 399 700 forintra emelkedett márciustól

– olvasható az Mfor-on.

Hasonló a helyzet a miniszteri fizetésekkel, annak összege maradt bruttó 1 979 400 forint. Viszont néhány miniszter az államtitkárokhoz hasonlóan a parlamentben is tevékenykedik, mint például – a teljesség igénye nélkül – Varga Mihály, Gulyás Gergely, Rogán Antal vagy Szijjártó Péter. Ők az alapjuttatás emelkedésével márciustól bruttó 3 082 800 forintért végzik a munkájukat.

Süli miniszter rekorder

A miniszterek közül kiemelkedik egy, mégpedig Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter – hívja fel a figyelmet az Mfor. Ezért a feladatért ugyanis 5 millió fizetést kap, ami nem változott, a képviselői alapilletmény emelkedésének köszönhetően 

havi bruttó 6 103 400 forint szerepelhet egy összesített bérlapon.

Orbán fizetése 50 forinttal csökkent tavaly

Egy dolog azonban nem derült ki egyelőre – írja a lap. Bár az Orbán Viktor javadalmazását ismertető dokumentum február 29-i dátummal került fel a kormány honlapjára, az idei állapotra vonatkozó adatot még nem tartalmazott. Ami biztos, hogy tavaly március elsejétől a korábbihoz képest 50 forinttal, 1 507 350 forintra csökkent a miniszterelnöki fizetése.

Pécsett is fizetést emelt a városvezetés

Fizetésemeléssel indította a ciklust az új városvezetés is: a képviselői, biztossági munkáért is több pénzt kaphatnak a politikusok, mint korábban, és jelentősen emelkedett egyes önkormányzati cégvezetők fizetése is. Olyan is van, akinek 700 ezer forinttal nőhetett a bére elődjéhez képest.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Vitorlázni már lehetne, de a júliusi Kékszalag biztosan elmarad

Következő sztori

Országos tisztifőorvos: két napja csökken az aktív fertőzöttek száma

Legutóbbiak innen: Gazdaság

bool(false)