Címlap Gazdaság A kormány soh...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormány üdvözli, hogy a Költségvetési Tanács egyhangúlag jóváhagyta a költségvetés módosítását. A 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése, erre több mint 2600 milliárd forintot különített el a kormány – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A módosítás elfogadására a rendkívüli jogrend lehetőséget ad, de a kormány január első felében az Országgyűlés elé terjeszti azt. A rendkívüli jogrend lehetőséget ad a gyors cselekvésre, de ez semmilyen tekintetben nem korlátozhatja az Országgyűlés hatáskörét, ezért a módosításokat január közepéig a parlament elé terjesztik, az Országgyűlés jóváhagyását kérve.

A 2023-as év a folytatódó háború és a szankciós energiaválság második éve. Több veszély fenyeget bennünket, mint bármikor korábban. A kialakult háborús helyzet és a brüsszeli szankciók következményei veszélyt jelentenek a magyar családokra, a magyar gazdaságra és a magyar munkahelyekre

– fogalmazott Gulyás Gergely.

Mint mondta, a 2023-as esztendő legfontosabb feladata, hogy megvédjék a magyar családokat, a munkahelyeket és fenntartsák a gazdasági növekedést.

Fel kell tölteni a rezsivédelmi alapot, mert ezen keresztül biztosítjuk az átlagfogyasztás erejéig a rezsicsökkentett árak fenntartását a magyar családoknál és a rezsivédelmi alapból finanszírozzuk az energiaintenzív magyar vállalkozások támogatását. Ezért a 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése, soha nem látott összeget, több mint 2600 milliárd forintot fordítunk erre a célra

– jelentette ki a miniszter.

Gulyás szerint a költségvetés a legveszélyesebb esztendőben is biztosítja a családtámogatásokat és garantálja a nyugdíjak értékállóságát.

(MTI, fotó: Getty Images)