Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A két ünnep között is pályára kellett lépnie az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának, amely hazai pályán az E.ON ELTE BEAC-cal csapott össze, s magabiztos, több mint húszpontos győzelmet aratott.

A karácsonyi ünnepnapok után villámgyorsan vissza kellett zökkenniük a rendes kerékvágásba a pécsi női kosarasoknak, mert ma már bajnokit kellett játszaniuk, ráadásul olyan ellenfelet fogadtak az E.ON ELTE BEAC személyében, amely a középmezőnyhöz tartozik, és képes lehet a kellemetlen meglepetésre. Ezúttal azonban nem volt arra sansza, hogy megtréfálja Kiss Virágékat. A nagyszünetig elég nyögvenyelős volt a mérkőzés a házigazdák szempontjából, akik sok hibával játszottak, emiatt két negyed után mindössze 37-30-ra vezettek. A folytatásban aztán kinyílt az olló, a harmadik felvonás végén már 16 pont volt a két csapat között, amely végül 22-re duzzadt – a végeredmény 84-62 lett.

Az NKA Universitas PEAC számára így véget ért a 2022-es esztendő. A bajnokságban 11 győzelemmel és 3 vereséggel ott vannak a legjobb négyben Wentzel Nóráék, a DVTK mögött és a Szekszárd előtt a negyedik pozíciót foglalják el. A nemzetközi porondon, az Európa Kupában is állnak még a pécsi lányok, akik az első helyen jutottak tovább a csoportjukból, és a következő körben a szlovák listavezető Pöstyénnel játszanak egy oda-visszavágós párharcot: az első meccsre január 4-én idegenben, a visszavágóra 11-én, szerdán a Nemzeti Kosárlabda Akadémián kerül sor.

NKA Universitas PEAC–E.ON ELTE BEAC 84-62 (18-14, 19-16, 25-16, 22-16)
Nőikosárlabda-NB I. A csoport, 14. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Vezette: Söjtöry Tamás, Nyilas István, Major Ádám. NKA Universitas PEAC: Laczkó 3/3, Wentzel 18/9, Burdick 8, Calhoun 10/3, Kiss V. 18. Csere: Katanic 10, Simon Zs. 5, Sanchez 5/3, Selcova 3/3, Olawuyi 4, Szücs R., Kaszás-Pap. Vezetőedző: Jovan Gorec. E.ON ELTE BEAC: Green 13/6, Angyal 19/3, Tóth F. 10/3, Milkovics 5/3, Vojtulek 6. Csere: Juhász 5, Orosz, Radócz, Zsámár 4, Katona. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.

Jovan Gorec vezetőedző irányításával győzelemmel búcsúzott az NKA Universitas PEAC a 2022-es esztendőtől (Fotó: NKA Universitas PEAC)
A hangulat, mint minden hazai mérkőzésen, ezúttal is kiváló volt (Fotó: NKA Universitas PEAC)