Címlap Gazdaság A legújabb me...

A legújabb mezőgazdasági gépek vonulnak fel Szentlőrincen

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hagyományos mezőgazdasági rendezvények iránt érdeklődők minden bizonnyal örömmel fogadják, hogy két napra újra a mezőgépeké lesz a terep, ugyanis a Baranya Megyei Vállalkozói Központ előreláthatólag megrendezi a szántóföldi gép- és technológiai bemutatót Szentlőrincen.

Augusztus 10-11-én rendezik meg a Szentlőrinci Mezőgépnapokat, helyszíne a Szentlőrinci Rendezvény Centrum és a közelében kialakított szántóföldi gyakorlati bemutatóterület lesz. Az idei rendezvény inkább a szakmára fókuszál.

A kétnapos rendezvény középpontjába a mezőgazdasági gépesítést állítják, a fő hangsúlyt a talajművelésben fontos szerepet játszó gépek, technológiai sorok bemutatására helyezik – közölte a Baranya Megyei Vállalkozói Központ.

A rendezvény látogatóinak az erő- és munkagépek megtekintése mellett azok behatóbb megismerésére is alkalom nyílik, ugyanis a gyakorlati bemutatók mellett szakmai előadások is lesznek, ahol többek között szó lesz a mezőgazdaság digitalizációs átállásáról is.

Szentlőrincen korábban is tartottak mezőgazdasági gépbemutatókat, de a Baranya Megyei Vállalkozói Központ bízik benne, hogy jövőre ismét a Szentlőrinci Gazdanapokat tudják majd megszervezni, ami már közel harmincéves múltra tekint vissza.

A gazdanapokat nemcsak a mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozók és szakmabeliek keresték fel, hanem családok is, mivel a kisgyerekek örömmel nézték a helyszínen bemutatott háziállatokat és a különböző gépeket, kombájnokat, traktorokat.

Bővebben ITT!