Címlap Baleset Tragikus busz...

Tragikus buszbaleset történt Horvátországban, 11-en életüket vesztették

FRISSÍTVE: 12-re nőtt az áldozatok száma.

Tizenegyen meghaltak és harmincnégyen súlyosan megsérültek egy buszbalesetben Horvátország északi részén szombat reggel – számolt be a horvát televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A baleset Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra történt. A busz Magyarország felől érkezett.

A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok abból indulnak ki, hogy a sofőr elbóbiskolt a volán mögött.

Horvát sajtóértesülések szerint idő közben az áldozatok száma már 12-re nőtt, egy sérült a kórházban életét vesztette.

24sata beszámolója szerint Davor Bozinovic horvát belügyminiszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, a sérültek közül két férfinek és négy nőnek súlyos az állapota, egyikük életveszélyben van. Borda- és medencetöréseket szenvedtek, egyiküket arctöréssel kezelik. Ezenkívül végtagjaik is törtek többeknek.

A férfiak 47 illetve 60 évesek. A súlyos sérült nőknél nem találtak okmányt, de 40 és 60 év közöttiek lehetnek. Feltételezik, hogy lengyel turistákról van szó.

A busz a jelenlegi információk szerint Varsó környékéről indult, és valószínűleg a Bosznia-Hercegovina területén lévő Medugorje városába tartottak zarándoklatra.

FRISSÍTVE – szombat 14:06

Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, jelenleg egy sávban lehet közlekedni.
A belügyminiszter elmondta: a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjebe. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították – tette hozzá.