A veszélyhelyzet alatt lejárt okmányokat is meg kell hosszabbítani!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

December 15-ig még érvényesek Magyarország területén azok az okmányok, amelyek a tavaszi veszélyhelyzet ideje alatt jártak le.  

A Baranya Megyei Kormányhivatal honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy akik még nem hosszabbíttatták meg személyi igazolványukat, útlevelüket, vezetői engedélyüket vagy autójuk forgalmiját minél hamarabb, és lehetőség szerint előzetes időpontfoglalást követően keressék fel a kormányablakokat.

Az érintett iratok a tavaszi veszélyhelyzet idején, március 11-e és július 3-a között jártak le. Mintegy 660 ezer okmány érintett a hivatal adatai szerint, melyek közül több mint 280 ezret már megújítottak.

A gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés, valamint az a 1,5 – 2 méteres szociális távolság betartása érdekében a kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy foglaljanak előzetesen időpontot a magyarorszag.hu weboldalon vagy a 1818 Kormányzati Ügyfélvonalon keresztül. A lejárt forgalmi engedélyek vonatkozásában a műszaki vizsgaállomásokat szükséges felkeresni.

A kormányablakok és kormányhivatalok ügyféltereiben kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, a sorszámkiadó gépeket pedig kizárólag az ügyfélszolgálatokon dolgozók kezelik. A fertőzések elkerülése érdekében az ügyfélszolgálatokon kézfertőtlenítő-szereket helyeztek ki, az ügyfélpultokon védőplexit alakítottak ki, a helyiségeket pedig rendszeresen fertőtlenítik. Az ügyfélterekben egy időben tartózkodók maximális létszámát is korlátozhatják a hivatalok.

Előző sztori

Medvét láttak Miskolcon!

Következő sztori

Túrázni indultak, de nem találtak ki a mecseki erdőből