Címlap Gazdaság Baranyában ke...

Baranyában kevés, az országban viszont annál több beruházás marad el

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tízoldalas, összesen 284 tételt tartalmazó listát tett közzé Lázár János építési és beruházási miniszter megbízásából helyettese, Csepreghy Nándor – ezek azok a korábban tervezett állami beruházások, amelyekről “elhalasztásáról és átütemezéséről” eddig a kormány döntött – írja a HVG.

A miniszterhelyettes a DK-s Vadai Ágnes írásbeli kérdésére válaszolt, az ellenzéki politikus az után érdeklődött, hogy milyen állami beruházásokat függesztettek fel.

Lázár János miniszter feladata, hogy építési és beruházási miniszterként százmilliárd forintokat spórolva eldöntse, mely állami beruházások nem valósulnak meg a pénzhiány miatt – legalábbis egyelőre. A Csepreghy-lista a már kormánydöntéssel is jóváhagyottan meg nem valósuló fejlesztéseket tartalmazza, azzal, hogy szeptember 19-ig ennyiről döntött a kabinet. Ez sem kevés, a listán majdnem 300 tétel szerepel.

A listán szereplő tételek jelentős része közlekedési infrastruktúra-beruházás. Egyelőre nem valósul meg számos összekötő vagy elkerülő út, közútfelújítás vagy fejlesztés – Baranyában csak a Bezedek és Bóly közötti összekötő úttal kapcsolatos felújítás és korszerűsítés marad el.

Sok tervezett iskolaépítés, valamint egészségügyi és sportlétesítmény-beruházás megvalósítása is bizonytalan egyelőre – Pécsen sem építenek új szabadidős sportparkot a Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark program keretében.

Számos közintézmény fejlesztése, a meglévők energetikai rendszerének felújítása is elmarad – így például a pécsi Janus Pannonius Gimnázium energetikai korszerűsítése is.

Íme a teljes lista:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab