Címlap Gazdaság Célegyenesben...

Célegyenesben a Ferencesek utcája: érkeznek a növények és a világítás

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2019 tavaszán kezdődött az a nagyszabású beruházás, aminek köszönhetően új külsőt kaphat Pécs egyik legszebb utcája, a Ferencesek. A napokban célegyenesbe érkeznek az utolsó munkálatok is, érkeznek a növények, és a kültéri világítás is nemsokára a helyére kerül. A sétálóutca augusztusban már újra teljes pompájában ragyoghat!

Tavaly májusban elsőként az E.ON gázvezeték-rekonstrukciója zajlott le, majd a Tettye Forrásház szakemberei folytatták a munkálatokat a szennyvíz- és vízvezetékek cseréjével. Idén a kisfeszültségű és közvilágítási villamos földkábelek rekonstrukcióival, és a gyengeáramú kábelhálózat kiépítésével folytatódott a felújítás, végül elkezdődött a térkövezés is. Mára minden aprólékos munka lezajlott,

július utolsó napjaiban pedig elkezdődött a növények ültetése, és a köztéri világítás installálása is.

– Korábbi döntés értelmében a kandelábereket is kicseréljük, illetve a tervezettnél több fát telepítünk az utcaképnek megfelelően. Jelenleg már csak ezek a folyamatok vannak vissza, aminek a befejeztével, előreláthatóan az augusztus 20-i hosszúhétvégét követően sor kerülhet az átadásra – árulta el lapunknak Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Mutatjuk hogy néz ki most a Ferencesek utcája:

A fák már a helyükön!
A régi kandelábereket kicserélik