Címlap Gazdaság Csaknem 100 m...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jövőre nem csökken, hanem 95 milliárd forinttal nő az önkormányzatok támogatása – mondta a pénzügyminiszter kedden Budapesten, miután a jövő évi költségvetésről tartott előadást a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlésén.

Varga Mihály az előadást követő sajtótájékoztatón azt mondta, jövőre 969 milliárd forint lesz a teljes önkormányzati támogatási keretösszeg, az önkormányzati rendszer teljes gazdálkodási kerete pedig 4000 milliárd forint.

A miniszter szerint cél az, hogy a jelenlegi háborús körülmények között is válságállóvá tegyék a magyar gazdaságot és a települések költségvetését.

Szita Károly kaposvári polgármester, az MJVSZ elnöke hangsúlyozta, azt kérték Varga Mihálytól, hogy azok az önkormányzatok, amelyek nem tudják kigazdálkodni a rezsiköltségek emelkedését, számíthassanak a kormány segítségére. Szerinte az önkormányzatoknak a legfontosabb, hogy a jelenlegi körülmények között megőrizzék az elmúlt tíz év eredményeit.

(Fotó: MTI/Kovács Zoltán)