Címlap Közélet Nyáron mérhet...

Nyáron mérhet csapást a kormány az „LMBTQ-propagandára” – árulta el Répássy

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még a nyári ülésszakban kerülhetnek olyan javaslatok az Országgyűlés napirendjére, amelyek gyakorlatilag végrehajtják a referendumban meghatározott célokat, azaz távol tartják az LMBTQ-propagandát a gyermekektől, az óvodáktól, az iskoláktól – mondta Répássy Róbert a Mandinernek adott interjújában, amit a 24 vett észre.

Az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára a portálnak úgy fogalmazott:

„a szülők jogait tovább kell erősíteni a gyermekvédelem tekintetében, így azt, hogy ők határozhassák meg a gyermekek szexuális nevelését, vagy hogy milyen felvilágosítást kaphatnak az iskolában ilyen témákban. Ezekből a szabályokból fog egyébként világossá válni az is, hogy a referendum célja nem a szexuális kisebbségek elleni támadás volt.”

Az aszódi kettős gyilkossággal kapcsolatban azt mondta, „valószínűleg soha sem fogjuk tudni megelőzni, hogy hozzátartozók, szülők egyik napról a másikra kivetkőzzenek emberi mivoltukból. Csak arra lehet törekedni, hogy az ilyen veszélyhelyzeteket csökkentsük.” Szerinte a kormány már korábban reagált, amikor a hasonló esetek elkerülése érdekében szigorították a feltételes szabadságra bocsátás feltételeit. Emellett létezik gyermekvédelmi jelzőrendszer is, ahol a szakembereknek épp az a feladatuk, hogy amennyiben veszélyben éreznek egy gyereket, akkor azt azonnal jelezzék és intézkedjenek.

De bármennyire szeretnénk, nem tudunk minden bűncselekményt megakadályozni

– fogalmazott, hozzátéve, az Igazságügyi Minisztérium feladata az, hogy megteremtse a jogszabályi hátteret, amelyek biztosíthatják, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő.

„Ugyanakkor azt is hozzá kell tennünk, hogy nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt. Nem tehetjük meg, hogy minden veszélyeztetett gyereket kiemelünk a családból, hogy minden ilyen gyermektől gyakorlatilag elvegyük a szülői kapcsolatot. Az nem lehet cél, hogy a gyerekek szülő nélkül nőjenek fel. Mindenesetre nem értünk a munka végére. Épp most fog a parlament elé kerülni egy újabb törvénymódosítási javaslat, amelyben tovább erősítjük a gyermekvédelmi szempontokat. Ezek főleg a bírói döntések rövid határidőkhöz kötését célozzák és biztosítják a bíróság számára a gyorsabb döntés lehetőségét” – nyilatkozta a portálnak az államtitkár.

A Mandiner megkérdezte a politikust az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáról is, melyről Répássy azt mondta:

A legőszintébben értékelve a helyzetet, kijelenthetjük, az egyezmény által elvárt védelmi szintnél egyes jogszabályaink jóval szigorúbbak. Mi már rég megvalósítottuk az abban előírtakat. Gyakorlatilag, ha ratifikálnánk az egyezményt, nem lenne mit végrehajtanunk. Azonban a dokumentum olyan ideológiát tükröz, amit mi nem vagyunk hajlandók ráerőltetni a magyar családokra, mivel ez szembemegy az Alaptörvény családfelfogásával. Az apa férfi, az anya nő

– idézte az Alaptörvényt az államtitkár.

(via 24.hu / Mandiner.hu)