Kornél, Soma

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyszeri 50 ezret kaphatnak a leginkább rászorulók Pécsen

És azok, akik albérletben laknak, 30 ezer forintra pályázhatnak - közölte az önkormányzat.

Hirdetés

Bérpótló támogatás

Erre a támogatási formára jogosult az a pécsi polgár, akinek a kereseti lehetősége a veszélyhelyzet kihirdetése után szűnt meg, vagy munkáltatója fizetés nélküli szabadságot rendelt el. Feltétel továbbá családban élőknél legfeljebb 85 ezer, egyedül élő vagy gyermekét egyedül nevelő szülő esetén 100 ezer forintos egy főre jutó jövedelem.

A támogatás összege egyszeri 50 ezer forint.

Gondozási támogatás

Ezt a támogatási formát azok a pécsiek igényelhetik, akik olyan közeli rokonukat gondozzák otthon, akinek a kórházi kezelését a veszélyhelyzet időszakában szüntették meg. Feltétel még, hogy a hozzátartozó szociális szakellátásra szoruljon, ami a járvány miatt nem megvalósítható. A gondozási támogatás összege egyszeri 50 ezer forint.

Albérleti támogatás

Ezt a támogatási formát az a háztartás kérheti, akinek már a veszélyhelyzet meghirdetése előtt volt pécsi lakcíme, a bérleti szerződésük érvényes, egyébiránt megfelel mindazon feltételeknek – kereseti lehetőség megszűnése, egy főre eső jövedelem -, amelyek a bérpótló támogatásra vonatkoznak. A támogatás összege egyszeri 30 ezer forint.

A fenti támogatások kifejezetten az egészségügyi veszélyhelyzet miatt bajba jutottakon hivatottak segíteni, és június 30-áig lehet igényelhetők – tudta meg a Pécs Aktuál.

Az Integrált Szociális Intézmény esetében bruttó 20 millió forintos, minden dolgozóra kiterjedő keresetkiegészítést biztosít a város.

Hirdetés

Előző sztori

Napi cuki: így játszik a csöppnyi rókabébi a hegyomlás juhászkutyával!

Következő sztori

Idén novemberben lesz a Kutatók Éjszakája

Legutóbbiak innen: Gazdaság