Címlap Gazdaság Eldőlt: megsz...

Eldőlt: megszűnik a Modern Városok Program

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Közlöny legfrissebb számából kiderül, hogy véget ér a Modern Városok Program. Korábban Lázár János építésügyi és közlekedési miniszter már jelezte, hogy lezárulhat a projekt. Az indoklásban a megváltozott gazdasági és politikai környezetre hivatkoznak.

2022 óta gyökeresen megváltozott a gazdasági és politikai környezet, minderre tekintettel most nemcsak lehetséges, de szükséges is mérleget vonni, illetve jelen formájában lezárni a Programot

– olvasható az indoklásban. Azonban az nem derült ki, milyen politikai változásokra gondoltak 2022 óta, amelyek befolyásolják a programot.

Januárban még a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Gyopáros Alpár azt mondta, idén is folytatódik a Modern Városok Program, amelynek jelenleg több mint száz projektje van fejlesztési szakaszban. Mindenesetre a kormányhatározat szerint a kabinet felülvizsgálja a már megkötött megállapodásokat.