Élelmiszerlánc-szereplők figyelem, idén változott a díjbevallások beadásának utolsó hete

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiadott közleményében hívja fel az érintettek figyelmét arra, hogy az élelmiszerlánc-szereplők többségének 2020. május 31-ig kell benyújtania a 2020-as felügyeleti díjbevallását. Mivel idén a jogszabályban előírt határidő munkaszüneti napra esik, a bevallások a következő munkanapon, tehát június 2-án még beadhatóak.

A Nébih ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében bevezetett új adózási határidők az élelmiszerlánc-felügyeleti díjra csak részben vonatkozik. Kizárólag a vendéglátás, a közétkeztetés és a turisztikai ágazatokban érintett cégek körében módosul 2020. szeptember 30-ra a bevallási és díjfizetési határidő. – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Alapvetően az élelmiszerlánc-szereplők többségének a megszokott május 31-i határidőt betartva kell benyújtaniuk az idei felügyeleti díjbevallásukat. Azonban idén a május 31-e munkaszüneti napra esik, így a bevallások a következő munkanapon, június 2-án is még benyújthatóak a Nébih honlapján. Az Ügyfélprofil menüpont alatt lehet ezt megtenni majd. – tette hozzá a hivatal

További hasznos információkat a díjbevallással kapcsolatban a Nébih honlapján lehet megtalálni:

https://portal.nebih.gov.hu/hu/web/guest/egyeb/gyakran-ismetelt-kerdesek/felugyeleti-dij

Egyéb kérdés esetén a hatósági ügyfélszolgálati számot kell hívni: 06-1/336-9024 vagy a [email protected] e-mail címen is lehet érdeklődni.

Előző sztori

Fánkalakú galaxist fedeztek fel a csillagászok

Következő sztori

Anyagiak: Ezt tervezi a kormány jövőre

Legutóbbiak innen: Gazdaság