Nóra, Lili

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Anyagiak: Ezt tervezi a kormány jövőre

//

A 2021-es költségvetés a gazdaságvédelem költségvetése a járványügyi készültség fenntartásával - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a parlamentben kedden, mielőtt Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének átnyújtotta a törvény tervezetét.

Hirdetés

A büdzsé kiemelt feladatként kezeli az emberek védelmét és választ ad a járványhelyzet miatt kialakult gazdasági kihívásokra  – tette hozzá.

Megjegyezte, Magyarország fejlődésének fontos előfeltétele a biztonság, ezért jövőre a honvédelemre fordítható források összege 30 százalékkal  778 milliárd forintra nő, és szinte minden területre több forrás jut majd.

Hangsúlyozta, a hajót a rakomány és nem az utasok kidobásával kell megmenteni, így a kormány nem megszorításokkal, hanem segítségnyújtással reagált a válságra.     

A miniszter ismertette: oktatásra 2229 milliárd forintot, az előző évinél 80 milliárd forinttal többet szánnak, egészségügyre 2145 milliárd forintot, ami 186 milliárd forintos növekedés az ideihez képest.

Nyugellátásokra a 2020-as összegnél 325 milliárd forinttal többet, 3090 milliárd forintot irányoz elő a költségvetés.

Varga Mihály ismertetése szerint a 13. havi nyugdíj folyósítására 77 milliárd forintot, a nyugdíjprémium kifizetésére 53 milliárd forintot fordítanak majd.

Továbbra is cél a teljes foglalkoztatottság, az adócsökkentés folytatása és a családok kiemelt támogatása – mondta.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Élelmiszerlánc-szereplők figyelem, idén változott a díjbevallások beadásának utolsó hete

Következő sztori

Fellélegezhetnek a vidéki zenészek?

Legutóbbiak innen: Gazdaság

bool(false)