Gellért, Mercédesz

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

370 millióból újítanak fel egy óvodát Pécsen

/

Kezdetét vette a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának (MNOÖ) idei legnagyobb beruházása, a pécsi német iskolaközpont óvodájának 370 millió forintos felújítása - közölte a szervezet az MTI-vel.

A nemzetiségi önkormányzat közleményében azt írták, az augusztus közepétől zajló, egy évig tartó beruházás során a pécsi Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Kollégium és Pedagógiai Intézet pécsi óvodáját teljesen felújítják.

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága bruttó 300 millió forintos támogatásával folyó munkálatok során az épületet egységes külső szigeteléssel és új nyílászárókkal látják el, felújítják a fűtési rendszert, valamint a belső tereket, továbbá megújul a melegítőkonyha is. A korszerűsítés mellett bővül is az épület is: ráépítéssel új, napfényes termeket – egy tornaszobát és egy nevelői szobát – alakítanak ki – közölte a szervezet.

A fenntartó, az országos német önkormányzat az intézménybe járó gyermekeket az építkezés alatt két másik óvodában helyezte el. A közleményben emlékeztettek arra, hogy az MNOÖ intézményfenntartóként az elmúlt években számos fejlesztést végzett Baranya megye legnagyobb német nemzetiségi oktatási komplexumának épületein. A két óvodát, általános és középiskolát, kollégiumot és pedagógiai intézetet magában foglaló intézményben korábban lezajlott az általános iskola, majd az egyik óvoda komplex felújítása, az iskola menzájának modernizálása.

Hirdetés

Az iskolaközpont óvodáiba és iskoláiba mintegy 1100 gyermek jár.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

A szeptemberi Volán bérletekkel már csütörtöktől utazhat

Következő sztori

Tanszereket gyűjt a Vöröskereszt!

Legutóbbiak innen: Egyetem

bool(false)