Címlap Baranya Fontos beruhá...

Fontos beruházás fejeződött be Harkányban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Véget ért a harkányi iparterület fejlesztése. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult beruházásnak köszönhetően új vállalkozások indításához és meglévők fejlődéséhez kínál kedvező feltételeket a város. A közművesített telkek a központi üdülőövezettől távol, a város északi határában, az egykori gépállomás területén találhatóak. Elsősorban a kis környezeti terheléssel járó termelőtevékenységek, a szolgáltató szektor és az agráripar erősítése a cél. A helyszín kiválasztásánál és a terület kialakításánál fontos szempont volt, a cégek működése ne legyen zavaró hatású sem a pihenni és gyógyulni vágyó turisták, sem a település lakossága számára.

A 6,2 hektáros területen 9 db előközművesített telket alakítottak ki. Elkészült az ingatlanokhoz vezető belső úthálózat, kiépítették a szennyvízhálózatot, az ivóvízhálózatot, a gázvezeték-hálózatot, és teljesen új villamos hálózatot kapott a terület a fogyasztási igényeknek megfelelő kapacitással. Emellett a betelepülő vállalkozások kiszolgálása érdekében elkészült egy új szociális és irodaépület, ahol irodai szolgáltatások igénybevételére nyílik lehetőség.

A fejlesztésnek köszönhetően a város gazdasága kevésbé függ majd az idegenforgalomtól. A beruházás változást eredményezhet a foglakoztatás területén is azáltal, hogy a turizmuson kívül elhelyezkedni kívánó munkaerő helyben találhat munkát. Elsőként egy főként acélszerkezet gyártásával, beépítésével foglalkozó vállalkozás épített gyártócsarnokot az új iparterületen.

Harkány és a Baranya Vármegyei Önkormányzati Hivatal alkotta konzorcium 456,4 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a harkányi iparterület fejlesztésére.

(Borítókép: YouTube/harkany.hu)