Címlap Baranya Hamarosan úja...

Hamarosan újabb szállodával bővül a pécsi belváros

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A külső homlokzati munkák lezárultával és a belső befejező munkálatok előrehaladásával a végső szakaszába lépett az egykori Aranyhajó Fogadó épületének felújítását, átalakítását és bővítését célzó építési beruházás – közölte a beruházó Hotel Nick Kft.

Az állványzat végleges elbontásával fokozatosan feltárult a műemléképület eredeti építéskori állapot szerint helyreállított főhomlokzata. A beruházás során három lépésben valósult meg:

  • Az első fontos mérföldkő az ingatlan megvásárlása volt 2018-ban a korábbi tulajdonos Pécsi Vagyonhasznosítótól.
  • A második mérföldkő a sikeres szálláshelyfejlesztési pályázat volt 2019-ben, amelyre a Magyar Turisztikai Ügynökség jelentős összegű vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a vállalkozás számára.
  • A harmadik mérföldkő a 2020-ban indult kivitelezés első évében váratlanul felmerült műszaki kihívás, az épület komplex tartószerkezeti megerősítése volt. Gyakorlatilag házat építettek a házba úgy, hogy közben megőrizték az eredeti épület tömegét, jellegét, térszervezését és valamennyi dokumentált műemléki értékét.

A tervek szerint a 29 szobás, 4 csillag minősítésű szálloda Palatinus Boutique Hotel márkanév alatt várhatóan jövő nyáron nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a szomszédos Palatinus Grand Hotelt is működtető pécsi HotelKer Kft. üzemeltetésében.