Címlap Gazdaság Nem tudni, mi...

Nem tudni, miért pont őt nevezték ki a Tüke Busz új vezérének!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rohamtempóban döntötték el, de indoklás nélkül, így nem tudni, miért pont ez az autókereskedő ülhet be a vezetői székbe. Havi félmillió, plusz 70% prémium: ennyi a fizetés Bánkuti Istvánnak.

Minden jel szerint Pécsett az autókereskedőknek áll a zászló, de nagyon. A régió legjelentősebb kulturális holdingjának élére is egy autólízing cég egykori munkatársát találta a legalkalmasabbnak a pécsi városvezetés; most pedig egy japán autókkal kereskedő üzletemberben látják a Tüke Busz megmentőjét, akire érdemes rábízni a céget és a kasszakulcsot.

Bánkuti István (Fotó forrása: Internet)

Viharos, mondhatni váratlan gyorsasággal nevezték ki ugyanis Bánkuti Istvánt a Tüke Busz Igazgatótanácsának élére kedden. Sőt, a lapunk birtokába került hivatalos városházi dokumentumokból kiderül, hogy a „társaság igazgatósági tagjának,

vezérigazgatói cím használatára jogosult igazgatósági elnökének”

nevezték ki a kereskedőt egészen pontosan.

Bár számos kérdést küldtünk a városvezetésnek, hogy miért pont Bánkuti Istvánt találták a legalkalmasabbnak a feladatra, erre sem érkezett válasz. Úgy tudjuk, a közgyűlési konzultáción néhány képviselő is feszegette ezt a témát; ők is nagyon kíváncsiak lettek volna, hogy milyen képességei miatt, és egyáltalán mi alapján került képbe Bánkuti. Ott sem kaptak azonban érdemi választ mindezekre. Annak ellenére sem, hogy az ülés előtt senki nem tudta, mire készül a városvezetés, csak egy úgynevezett kiosztásos anyagból értesültek az egészről.

A Pécs Aktuál ráékérdezett a férfi javadalmazására is, de ezt is titkolja a városvezetés, nem válaszoltak lapunknak. Úgy tudjuk, hogy Bánkuti István fizetését havi félmillió forintban állapították meg, és erre még rámegy az éves alapfizetésének a 70%-a is, ami prémiumként felvehető majd.

Az igazgatóságban rajta kívül még ketten vannak.