Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egykor szebb napokat is megélt szálloda nyolc éve nem fogad vendégeket, 2014 óta üresen áll. Pár hete azonban rohamtempóban kezdődtek meg a munkálatok a belvárosi telken. Luxuskomplexumot alakítanak ki a szálloda épületében, amiben lesz többek közt wellnessrészleg, mosoda, sőt kávézó-étterem és egy orvosi központ is. A tervek szerint a - vidéki viszonylatban - grandiózus beruházással 1,5 év alatt végez a magánberuházó.

A szálloda egykori vonásai nem tűnnek el, csak funkcióiban alakulnak át

– hangsúlyozta a Pécs Aktuálnak Dr. Kovács Imre. A Porta Bártfa Kft. ügyvezetője hozzátette: márciusban látványos szakaszához érkezik az építkezés: tetőszerkezetet bontják majd le, helyére pedig új, acélszerkezetű tetőt építenek.

Ilyen most és ilyen lesz 2023-ra

Az épület előtt egy parkot alakítanak majd ki, amiről látványterv is van már. Íme:

Az 1000 négyzetméteres park

Ilyen épület még nincs Pécsett: vegyes rendeltetésű lesz

– Ez azt jelenti, hogy minden egy helyben elérhető lesz. Aki itt fog lakni, annak gyakorlatilag ki sem kell majd mozdulnia. Lesz étterem, konditerem, mosoda és még orvosi rendelő is – mondta Dr. Kovács Imre, aki hozzátette: eddig ez a fajta komplexitás Budapestre volt leginkább jellemző. A fővárosban nagy divatja van annak, hogy egy épületen belül biztosítanak mindent a lakóknak. A lakások iránti érdeklődésből viszont úgy látják, hogy Pécsett is van erre igény – mondta.

46 lakást alakítanak ki, amiből 10 már el is kelt

– Bár az épületben még csak a válaszfalak állnak, már most hatalmas az érdeklődés. Főként a kisebb lakásokat és a 150 nm-es loft lakásokat keresik – tette hozzá a beruházó.

Az „okos” lakások örökpanorámások lesznek, tiszta időben a horvát határig is el lehet majd látni

A hatszintes, 3 lifttel és saját parkolóval, valamint 1000 négyzetméteres saját kerttel rendelkező, több mint 5000 négyzetméteres ingatlan átalakítása során az biztos, hogy a második emelettől felfelé luxuslakásokat alakítanak ki, amelyek 44 és 150 négyzetméter közötti alapterületűek lesznek.

Parkoló egy része mozgóparkoló lesz

Ez azt jelenti, hogy be tudnak majd jönni azok is, akik nem itt laknak és igénybe tudják venni a parkolási szolgáltatást, ahol elektromos töltőket is elhelyeznek majd.

Pécsi cégek dolgoznak az épületen

– A munkálatok megkezdése után egymást érték a telefonok. Rengetegen jelentkeztek, hogy dolgoznának itt, mi pedig igyekszünk helyi vagy helyi kötődésű cégekkel együttműködni. A tervező is pécsi volt – büszkélkedett a beruházó cég vezetője. Az épület egésze egyébként a Porta Bártfa Kft. tulajdonában áll, a cég a tervek szerint 2023 második felében már át tudja adni a kulcsokat a tulajdonosoknak.