Címlap Gazdaság Így küzd a ko...

Így küzd a kormány az energiaválság ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétpontos tervvel állt elő a kormány, hogy védekezzen az „elhibázott brüsszeli szankciók” hatásai ellen. Szentkirályi Alexandra szerint csak a szankciók megszüntetése segíthet a recesszió elkerülésében.

A kormányszóvivő közösségi oldalán tette közzé a kormány hét pontját, amelyet a családok és a munkahelyek védelmében, valamint az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiakrízis ellen hoztak.

  1. családoknak rezsicsökkentés, amelyhez hasonló nagyságrendű támogatást soha, senki, sehol nem adott a lakosságnak,
  2. tűzifaprogram,
  3. barnaszénprogram,
  4. árstopok;
  5. vállalkozásoknak lesz az energiaintenzív termelő kis- és közepes vállalkozásokat támogató, több mint kétszázmilliárdos program, amelyben termelő vállalatokat támogatunk az energiaköltségük részbeni átvállalásával és energiamegtakarítást eredményező beruházások támogatásával,
  6. lesz gyármentő program és
  7. a szolgáltató szektor számára lesz új munkahelyvédelmi akcióterv is.

Ha megszűnnének a szankció, akkor a kormányszóvivő szerint az árak rögtön megfeleződnének, és az infláció is csökkenne. A szankciók nélkül Európa gazdasága újra erőre kapna, és el tudná kerülni a fenyegető recessziót – írta.