Címlap Közélet Íme a nemzeti...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az új nemzeti konzultációban három olyan gazdasági témájú kérdés is lesz, amelyekben Brüsszel megtámadta Magyarországot, és ránk akarja kényszeríteni a saját akaratát – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalán.

Hozzátette, ezek olyan kérdések, amelyek jelentősen meghatározzák a magyar gazdaságot és a magyar családok mindennapjait is.

Brüsszel ugyanis azt akarja elérni, hogy eltöröljük a rezsicsökkentést, a kamatstopot, illetve az extraprofitadót

– fogalmazott Szentkirályi Alexandra, ezért ezekben a kérdésekben fogják kikérni az emberek véleményét.

Emlékeztetett rá, hogy az Európai Bizottság írásos állásfoglalásában az energiatámogatási intézkedések, köztük a magyar rezsitámogatás megszüntetésére tett javaslatot, amelynek köszönhetően az EU-ban Magyarországon a legalacsonyabb a gáz és áram ára, és havonta átlagosan 181 ezer forinttal csökkenti a családok energiaszámláit.

Arról is megkérdezzük a magyar embereket, hogy mit gondolnak arról, hogy Brüsszel a kamatstopot is el akarja törölni. Ez egy olyan intézkedések, amely 300 ezer családot és közel 30 ezer vállalkozást véd a háború miatt megemelkedett banki kamatoktól

– mondta a kormányszóvivő, aki szerint a harmadik kérdés pedig az extraprofitadó megszüntetéséről fog szólni.

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be, hogy a kormány nemzeti konzultációt indít, mert van 11 kérdés, amiben szeretnék kikérni az emberek véleményét. A gazdasági témák mellett a háború és a migráció is helyet kap a kérdések között.