Címlap Gazdaság Itt a vége? Ő...

Itt a vége? Ősztől nincs több repülőjárat Pécsről

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Október végétől nem lehet semmilyen járatra sem jegyet foglalni.

A Pécs-Pogányi Repülőtér oldalát böngészve szúrtuk ki, hogy októbertől egyik járatra sem lehet jegyet vásárolni. Se Máltára, se Münchenbe, se Korfura nem lehet repülni, és ezekből Pécsre sem. Sőt, ha

külső felületen próbálna az ember repjegyet foglalni, azt sem lehet, október végétől az értékesítés megszűnik, a rendszer nem ajánl fel lehetőséget sem a foglalásra, sem a vásárlásra.


A következő napokban igyekszünk kideríteni, hogy mi az oka a reptetés esetleges végének, vagy esetleg csak arról van-e szó, hogy a téli menetrend még nem került fel sehova. (Aggodalomra az ad okot, hogy más, hasonlóan kicsi, regionális reptereken már most is elérhetőek a téli menetrendek, és foglalhatóak, illetve vásárolhatóak jegyek is. Például Eszékről Münchenbe – a szerk.)

Rossz nyelvek szerint

mindig csak szocialista városvezetések idején tűnt úgy, hogy életre kel a Pécs-Pogányi Repülőtér, beindul a nemzetközi reptetés, de a választások végével mindig földbe is álltak ezek a kampány-utak.