Címlap Gasztro Kongat(hat)já...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Legtöbben az élelmiszereken, illetve a kulturális és szórakoztató programokon spórolnak. A vendéglátásban a legsúlyosabb visszaesés januárra várható, a szakértők az éttermek tömeges bezárásától tartanak – derül ki az ATV Híradó riportjából.

A Groupama biztosító felmérése szerint a lakosság több mint 70 százaléka az élelmiszereken, illetve az otthoni energiafelhasználáson spórol. A válaszadók 60 százaléka mondta azt, hogy már nem jár étterembe, 55 százalék pedig a kulturális programokról vagy más szórakozási formáról mondott le – derült ki..

A vendéglátók ipartestületének elnöke szerint már most is vannak olyan vendéglátóhelyek, amelyek 10-20 százalékos forgalomcsökkenést észlelnek, azonban a jelentős visszaesés 1-2 hónap múlva látszik majd.

Ebben az évben olyan jelentős forgalomcsökkenésre talán nem lehet számítani, hiszen mindenki ezt az évet még nyugalomban, békében akarja, és főleg az év végét így akarja megünnepelni, a nagyobb bezárásokra és a forgalomcsökkenésre inkább januártól lehet inkább szakmai körökben meglévő vélemények alapján számítani

 – fogalmazott Kovács László a  Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, aki szerint szerint a vendéglátók több mint ötven százaléka zárhat be 2023 elején.

(Fotó: 123rf)