Címlap Gazdaság Csaknem egymi...

Csaknem egymillárdba kerül 28 darab zebra kialakítása Pécsen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az országos sajtó (és különféle blogok, vlogok) ingerküszöbét is átütötte korábban, hogy Pécsen csaknem 30 millióba kerül egy zebra kialakítása. Úgy néz ki, korai volt a rácsodálkozás, ugyanis

kedden tovább emelt az összegen a városvezetés, összességében 103,6 millióval többe kerül majd a művelet, ami így már súrolja az egymilliárd forintot.


Korábbi cikkünk a témában:


Mint most kiderült, két pályázó volt a zebrák kialakítására, de az egyiknek azonban érvényteleníteni kellett a pályázatát, így

egyetlen vállalkozó maradt a munkára.

Hogy melyik cég ez a szerencsés, azt egyelőre nem sikerült megtudnunk.

Az önkormányzat összesen 36 helyszínen szeretne gyalogátkelőt felfesteni, illetve kialakítani. Évekig tartó előkészítés (megvalósíthatósági tanulmány, tanulmányterv, stb.) után mostanra 28 helyszínre vonatkozóan rendelkezik létesítési engedéllyel, „további 3 helyszínen pedig gyalogosátvezetés létesítésére van mód” – tudtuk meg.

A nyertes vállalkozó azonban pályázatában az eredetileg tervezett 857 millió forint helyett annál 103,6 millióval nagyobb ajánlatot tett, amit a városvezetés kedden elfogadott. Így összesen 960 909 374 forintba kerülnek majd a pécsi zebrák.

Találtunk egy listát is, amelyen látszik, hol tervezik kialakítani a zebrákat:

A kép nagyítható!

Aki szeretné részleteiben is ismerni a vonatkozó előterjesztést, amelyet a városvezetés kedden megszavazott, az itt elolvashatja: