Címlap Gazdaság Lesz elég üze...

Lesz elég üzemanyag Pécsen, és reagált az OMV is

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Továbbra is biztosított az üzemanyagellátás Magyarországon – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

A közleményben azt írták: a sajtóban megjelent hírekkel szemben a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított Magyarország üzemanyagellátása.

MAGYARORSZÁGON NINCSEN ELLÁTÁSI PROBLÉMA, A HAZAI ÜZEMANYAGTERMELÉS ÉS A KÉSZLETEK ELEGENDŐEK ARRA, HOGY KISZOLGÁLJÁK A LAKOSSÁG IGÉNYEIT

– hangsúlyozták.

A tárca közölte azt is: a kormány kiemelt célja, hogy a lakosság számára folyamatosan biztosított legyen a megfizethető üzemanyag. A tavaly novemberben bevezetett benzinárstopnak köszönhetően a magyar emberek a legalacsonyabb árat fizetik az üzemanyagért egész Európában – jegyezték meg.

A minisztérium közleménye kiemeli: a magyar benzinkutakon folyamatosan biztosított az ellátás, a hazai üzemanyagtermelés és a készletek fedezik a lakossági igényeket. Magyarország jelentős stratégiai tartalékokkal is rendelkezik, amelyek vészhelyzet esetén felhasználhatóak.

A Világgazdaság című lap iparági forrásokra hivatkozva azt írta, az osztrák OMV schwechati finomítóját az üzem leállásával járó rendszeres karbantartása után nem tudják időben újraindítani.

Az OMV is reagált, ők azt közölték:

NEM TERVEZIK TÖLTŐÁLLOMÁSOK BEZÁRÁSÁT SEM MAGYARORSZÁGON, SEM MÁS ORSZÁGOKBAN.