Címlap Politika Leváltotta a ...

Leváltotta a vezetőket Orbán Viktor két nemzetbiztonsági szolgálat élén

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Információs Központ és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatóját is felmentette és új vezetőket nevezett ki Orbán Viktor miniszterelnök.

A Magyar Közlöny legfrissebb száma szerint Takács Tibort, a Nemzeti Információs Központ főigazgatóját pénteki hatállyal mentették fel tisztségéből. Szombattól Kovács Zoltán András a Nemzeti Információs Központ főigazgatója.

Szintén pénteken távozott Szabó Hedvig a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat éléről. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójává Kiss Csabát nevezte ki a kormányfő – olvasható a Magyar Közlönyben.

A HVG korábban arról írt, hogy Rogán Antal kezében futhatnak össze a titkosszolgálatok információi, sőt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter egy, gyakorlatilag újonnan létrejövő szupertitkosszolgálat élén állhat majd. Mindezek mellett forradalmi változásokon mehetnek majd át a magyar titkosszolgálatok is.