Móric

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már el is kezdődött a Centrum parkoló körüli fejújítás!

Péterffy Attila Facebook oldalán jelentette be, hogy június 15-én megkezdődtek a munkálatok a Centrum-parkolóban. A közel 400 millió forintos projekt során az eddiginél zöldebb, parkosabb jellegű, valamint több férőhellyel rendelkezésre álló területet vehetnek majd használatba a belvárosba érkezők.

Ahogy posztjában írja, a jelenlegi kavicsos parkoló helyére új park kerül, a Centrum áruház előtti és a Bajcsy-Zsilinszky utcai fasor környezetében szintén új zöldterületet alakítanak ki. 125 új fát fognak a szakemberek ültetni a leendő parkolóba és közvetlen környezetébe, így összesen 185 fa ad majd árnyékot a területen.

A felújítás EU-s forrásból valósul meg, melyet az előző városvezetés pályázott még meg, azonban Péterffyék jelentős módosításokat eszközöltek rajta. Ezen módosítások közé tartozik többek közt, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem lesz sorompós rendszer, hanem továbbra is a városi parkolási rendszerbe illesztett módon használhatják majd a parkolót az autósok. A sorompórendszeren megtakarított forrásból az eredeti tervből kimaradt közterületek térburkolását és az új zöldterületekhez kapcsolódó locsolórendszer kialakítását tudja elvégezni a kivitelező.

Továbbra is ügyelni fogunk arra, hogy a város fejlesztése során a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjanak a felújítások. Szíves türelmüket és megértésüket kérjük a munkálatok során!

– tette hozzá a polgármester.

Képek forrása: Péterffy Attila Facebook oldala

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

65 milliárdból épül MotoGP-pálya Magyarországon!

Következő sztori

Számos baranyai óvoda újulhat meg!

Legutóbbiak innen: Gazdaság

bool(false)