Címlap Gazdaság Már Parragh i...

Már Parragh is jó ötletnek tartja a vasárnapi boltzárat

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Javaslatokat tett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a kormánynak, hogy hogyan lehetne segíteni a vállalkozásokat az elszálló energiaárakkal vívott harcukban – közölte az ATV interjújában Parragh László, a szervezet elnöke.

800 ezer kisvállalkozó van nagy bajban

Parragh szerint a legnagyobb bajban a legkisebb vállalkozások – mintegy 800 ezren – vannak, mert az ő tervezőképességük, tőkeerejük nem elegendő arra, hogy hosszú távon túléljenek.

A javaslatok között szerepel az elnök szerint, hogy az erőfölénnyel való visszaélést próbálja a kormány korlátozni – vagyis ha valaki gázt akar vásárolni, akkor közlik vele, hogy nincs, nem adnak ajánlatot, vagy ha adnak, akkor olyan feltételekkel, amit nem lehet teljesíteni. Azt is javasolják, hogy ne lehessen leszerelni egy mérőórát, ha időlegesen megszűnik egy szolgáltatás.

Parragh azt mondta a csatornának, hogy az erőforrásokat a vállalkozások megsegítésére kell fordítani, a termelő tevékenységet, a feldolgozóipart kell megmenteni, mert szerinte az a hazai termelés bázisa.

Spórolni lehetne a vasárnapi boltzáron

Ismét előkerült a vasárnapi boltzár ötlete. Szerinte azoknak van igaza, akik azt hangoztatják, ez egy jó lehetőség lenne a spórolásra. Néha egy vásárlás nálunk családi programmá alakul át, ami nem feltétlenül szerencsés – mondta.

(Borítókép: Stiller Ákos)