Címlap Hírek Kijött a fény...

Kijött a fényre Gyurcsány Ferenc: miniszterelnök lenne újra?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miközben a hazai ellenzék a tavaszi választások óta romokban hever, sajtóhírek – és mérések – szerint még sosem voltak ennyire mélyen, a nyarat „végig kampányolta” Gyurcsány Ferenc. Az elhíresült és rejtélyes „készülünk” akció volt ez. A DK elnöke hetekig lebegtetett valamit, amiről senki nem tudta pontosan, hogy mi is az. Máig!

Szerda reggel ugyanis Gyurcsány Ferenc kijött a fényre, és olyat írt, amilyet már régen nem.

Ha jól emlékszem 2001-ben én írtam Medgyessy Péter elhíresült szövegét: “Eddig, és ne tovább!” Igaz, helyénvaló szöveg volt akkor. Most a magam szövegét írom és mondom: eddig tartott, most tovább!

2006 óta innen és onnan is belém vájják körmüket mindenfajta emberek: semmirekellők, középszerűek, képességesek, akarnokok, sértettek, feltörekvő tehetségesek, tehetségtelenek, politikai bűnözők és jószándékú szerencsétlenek. Megtették. Volt idejük, hogy megöljenek. Akarták, nem sikerült. Eddig tartott.

Ha kellett fizetnem barmiért is, mostanra megfizettem. Most viszont akkor elvégezzük dolgunkat. A dolgunk pedig, hogy egyértelmű választ adjunk erre a történelmi, politikai rettenetre, ami Orbán Viktorhoz és a Fidesz nevű bűnszervezethez kötődik. Ezt vagy mi csináljuk meg, vagy jó ideig senki. Mi megcsináljuk.

Demokratikus, szabad európai Magyarországot teremtünk. Mindenki jöhet, de senkire nem várunk. Nincs egyrészt-másrészt.

Ezt a küzdelmet egy jobb országért a Demokratikus Koalíció vezeti.

Hazánkért. Rendületlenül. Erre készülünk.” -írta Gyurcsány Ferenc.

Szavait nehéz másként értelmezni, mint hogy újra miniszterelnöki szerepben gondolkodik; és abban, hogy ezúttal nem lehet majd egy választási kampányt végig csinálni úgy, hogy abból a DK-t kiszorítsák, mellőzzék, eldugják egy esetleges ellenzéki összefogásban – mint ahogy a legutóbbi választási kampányban ez történt.

Gyurcsány Ferenc teljes posztja itt olvasható: