Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nohabok, Szergejek, Púpos, Samu - emlékszel még a '70-es, '80-as évek vonatozásaira? Most mindent újra átélhetsz, mert két napig ezek járművek közlekednek a MÁV pécsi vonalain. 

 

 

Negyedszer rendez idén retró hétvégét a MÁV. A Balatonon már évek óta sikeres rendezvény először érkezik a MÁV Pécsi Igazgatóságának területére. Szombaton és vasárnap utazhatunk múltidéző vonatokkal, korabeli mozdonyok és hozzájuk tartozó személykocsik állnak forgalomba, emellett megkóstolhatók az Utasellátó adott korszakra jellemző ételei és italai is. A retró étlapon egyebek mellett lesznek pörköltek, rántotthús, Stefánia szelet, hortobágyi húsos palacsinta és lecsó is, vagyis nagyjából mindaz, amit a szocializmusban ehettünk az étkezőkocsikban. Az étlap ITT tölthető le.

Számos újdonsággal is találkozhatnak az utasok, például BCmottal és az M43-as Kisdácsiával, emellett forgalomba áll a nemrég felújított M41 2112 pályaszámú retró festésű Csörgő (M41) is. Az eddigi rendezvényeken is nagy népszerűségnek örvendő típusok (svéd Nohabok, szovjet Szergejek, a magyar Púpos (M40), MDamot, ABbmot és Samu) mellett ismét forgalomba áll a legendás 424-es gőzmozdony is

A retró vonatok hét vonalon közlekednek a hétvégén, az alkalomra a MÁV napi jeggyel is készül, ami felnőtteknek 1499, gyerekeknek 990 forintba kerül. A részletes program és menetrend ITT olvasható.

Balatonon már sikert aratott, mutatjuk, mire lehet számítani!