Címlap Gazdaság Mintegy 270 m...

Mintegy 270 millió forintos mentőcsomagot biztosít bérlőinek a pécsi önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi önkormányzat közleményében hívta fel a figyelmet, hogy kiterjeszti a kedvezményes időszakot júniusra és júliusra, ezzel összesen 270 millió forintos mentőcsomagot biztosít a pécsi bérlőknek. 

A közlemény szerint a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. még áprilisban felülvizsgálta annak az 1000-nél is több vállalkozásnak a helyzetét, amelyek az önkormányzati cégtől bérelnek üzleti célú helyiséget. Az ő problémáikat közvetlen módon a bérleti díjakra kidolgozott részletes kedvezményrendszeren keresztül igyekszik enyhíteni Pécs önkormányzata.

A PVh eredetileg április és május hónapra dolgozott ki részletes és komplex díjcsökkentés-rendszert, figyelembe véve az adott bérlő tevékenységi körét és a vállalkozás által foglalkoztatottak számát.

Mint írják, a kedvezményes időszak a végéhez közeledik, a veszélyhelyzettel kapcsolatos korlátozásokat fokozatosan enyhíti a kormány, az élet lassan visszazökken a normális kerékvágásba. Nagyon sok pécsi vállalkozás azonban még messze áll attól, hogy kiheverje az előző hónapok bevételkiesését.

Az önkormányzat és a PVh vezetése ezért úgy döntött, hogy kiterjeszti a kedvezményes időszakot júniusra és júliusra

Az április-május hónapokra érvényes díjkedvezmények a következő két hónapra vonatkozóan lépcsőzetesen változnak, ezek mértékét a mellékelt táblázat tartalmazza.

Ezzel együtt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. összesen 270 millió forintos mentőcsomagot biztosít a tőle ingatlant bérlő cégeknek.

A díjkedvezmény részleteiről az érintetteket értesíti a PVh Zrt. A negyedmilliárd forintot meghaladó csomag a PVh vállalása alapján nem igényel önkormányzati hozzájárulást, azaz úgy tudja a társaság segíteni a pécsi munkáltatókat, hogy az nem terheli a város adófizető polgárait.

Hangsúlyozták közleményükben, hogy Pécs önkormányzatának elsődleges célja természetesen továbbra is a pécsi munkahelyek megőrzése. A kedvezményrendszer kidolgozásakor ez a törekvés, és a válsághelyzeteknek leginkább kitett kis pécsi cégek megsegítése volt a fókuszban.